Το σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο


English

 
 

Αντικεραυνική Προστασία


Τα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα τα έντονα όπως είναι οι κεραυνοί προκαλούσαν από την αρχαιότητα φόβο και δέος στους ανθρώπους. Σήμερα, παρόλο που οι επιστήμη έχει καταφέρει να χαλιναγωγήσει πλήρως τους κεραυνούς, αυτοί συνεχίζουν να τρομάζουν, αλλά κυρίως να δίνουν τη δυνατότητα σε επιτήδειους, να εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων.
Λόγω του ανάγλυφου της πόλης μας, είναι πολύ συχνή η απορία για το αν μια κατασκευή χρειάζεται αντικεραυνική προστασία ή όχι.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό γίνεται με εντελώς αντικειμενικό τρόπο,  μια που περιγράφεται από το στάνταρ ΕΛΟΤ 1197. Το στάνταρ λαμβάνει υπόψιν του τη πιθανότητα κεραυνοπληξίας αλλά και τις επιπτώσεις του κεραυνού στη συγκεκριμένη κατασκευή, δίνοντας σαν αποτέλεσμα μια εκτίμηση του κεραυνικού κινδύνου.

Έτσι π.χ. σε  ένα σχολείο ακόμα και αν βρίσκεται σε θέση με μικρό κεραυνικό κίνδυνο είναι πολύ πιθανό το στάνταρ να απαιτήσει την λήψη μέτρων.

Από τους υπολογισμούς αυτούς προκύπτει και η στάθμη προστασίας, με αυστηρότερη την Ι και χαλαρότερη την IV.

Δυστυχώς, ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος αντικεραυνικής προστασίας είναι ένα προληπτικό μέτρο προστασίας του οποίου το κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με τις καταστροφικές συνέπειες, τόσο για την περιουσία τους όσο και για τη ζωή τους.

Στο Anysma, παρέχουμε δωρεάν την εκτίμηση του κεραυνικού κινδύνου και εφαρμόζουμε μία από τις παρακάτω τεχνολογίες αντικεραυνικής προστασίας. Xρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα υλικά της εταιρίας ΕΛΕΜΚΟ, κορυφαίας στον ευρωπαϊκό χώρο στον τομέα της αντικεραυνικής προστασίας.

Αλεξικέραυνα πρώιμου οχετού, που στηρίζονται σε ιστό και είναι ιδανικά για κατοικίες και μικρής πιθανότητας κεραυνοπληξίας κτίσματα.

Κλωβός Faraday. Ο κλωβός είναι και η μοναδική προδιαγραφόμενη στους ελληνικούς κανονισμούς, λύση.

Στο Anysma με υπευθυνότητα και εμπειρία, μελετάμε, προτείνουμε και εγκαθιστούμε την καλύτερη λύση για κάθε περίπτωση. 
     
Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες
    Φωτοβολταϊκά
    Δομημένη
Καλωδίωση
    Τηλεφωνικά
Κέντρα
    Αυτοματισμοί
Κατοικιών
    Αντικεραυνική Προστασία
    Πυρασφάλεια
       
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες