Το σύγχρονο τεχνολογικό κέντρο


English

 
 

Δομημένη Καλωδίωση


Στη κατασκευή ενός χώρου μέχρι σήμερα φροντίζαμε για την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος και νερού. Βάζαμε και κάποιες πρίζες τηλεφώνου για τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του χώρου και είχαμε ολοκληρώσει την εργασία μας. Στις μέρες μας όμως οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι συνεχώς τοποθετούμε καλώδια για τους υπολογιστές για νέα τηλέφωνα για τηλεφωνικό κέντρο για ISDN και πάει λέγοντας. Γρήγορα φτάνουμε στο γραφείο μας να υπάρχει ένας κυκεώνας από καλώδια που και αισθητικό πρόβλημα δημιουργούν και είναι πηγή συνεχών προβλημάτων.

Όταν κάποιος κατασκευάζει ένα σύγχρονο κτίριο αναρωτιέται αν θα μπορούσε να είχε προβλέψει στην κατασκευή του κτιρίου μια υποδομή που θα τον είχε γλιτώσει από τα παραπάνω. Ενώ αν διαθέτει ήδη το κτίριο τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να φέρει τα πράγματα σε μια τάξη.

Το πρόβλημα με αυτή τη σκέψη είναι ότι γρήγορα διαπιστώνει ότι οι απαιτήσεις και οι τεχνολογίες τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τους λογικούς χρόνους ζωής ενός κτιρίου. Έτσι ενώ το κτίριο θα ζήσει για δεκάδες χρόνια οι τεχνολογίες που μαζί εξαρτάται η καλωδίωση ζούσαν 2-3 χρόνια Ταυτόχρονα οι αλλαγές χρήσεων μέσα στο κτίριο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από την καλωδίωση που είχε τοποθετηθεί με γνώμονα τις ανάγκες του κτιρίου.

Τα προβλήματα αυτά απασχολούσαν την τεχνική κοινότητα για αρκετά χρόνια. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις προέκυψαν κάποια παγκόσμια στάνταρ καλωδίωσης που είναι ανεξάρτητα του εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί. Αυτό έδωσε επιτέλους τη δυνατότητα να τοποθετούμε την καλωδίωση στα κτίρια με πολύ μεγαλύτερο ορίζοντα χρόνου. Επειδή δε στα στάνταρ έχει προβλεφθεί και τεράστια ευελιξία και επεκτασιμότητα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για την επένδυση μας. Η δε αλλαγές χρήσης των χώρων από καλωδιακή άποψη είναι πολύ απλή υπόθεση.

Τα παγκόσμια αυτά στανταρ ορίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια της καλωδίωσης. Από τα μήκη των καλωδίων μέχρι το εμβαδόν του χώρου συγκέντρωσης, τις λεπτομερείς ποιοτικές προδιαγραφές των υλικών και δεκάδες άλλα θέματα που είναι απαραίτητα για μια σωστή καλωδίωση. Όλα αυτά περιγράφονται στο παγκόσμιο στάνταρ ISO 11 801 και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό EN50173.

Ερχόμαστε τώρα στο βασικό ερώτημα που είναι τι χρειάζεται να κάνει ο χρήστης του χώρου για να εγκαταστήσει σωστά τη δομημένη καλωδίωση. Το ερώτημα αυτό έχει διάφορες απαντήσεις ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου και την κατασκευαστική κατάσταση του κτιρίου. Το πρώτο πράγμα βέβαια που πρέπει να γίνει είναι μια μελέτη του χώρου ώστε να προκύψουν οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ως προς τις θέσεις εργασίας. Κατόπιν ακολουθεί η καλωδίωση του κτιρίου (με τη πιθανή συνεργασία του ηλεκτρολόγου στα νέα κυρίως κτίρια) και τέλος γίνεται η τοποθέτηση των εξαρτημάτων και η μέτρηση πιστοποίησης της εγκατάστασης.

Το anysma αναλαμβάνει από τη μελέτη μέχρι την τελική παράδοση της εγκατάστασης. Ξεκινά κάνοντας την μελέτη της εγκατάστασης και κατόπιν αναλαμβάνει την επίβλεψη και καθοδήγηση των ηλεκτρολόγων ώστε να γίνει σωστά το πέρασμα των καλωδίων και τέλος αναλαμβάνει την τοποθέτηση των πριζών και την μεικτονόμιση των καλωδίων. Τέλος την τεκμηρίωση-πιστοποίηση της εγκατάστασης.

Σε περίπτωση που η οικοδομή έχει είδη κατασκευαστεί αναλαμβάνει την πλήρη εγκατάσταση με κανάλια και όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε το έργο να παραδοθεί καλαίσθητο και λειτουργικό.


{NAV_TABLE_SIMPLE}

 
     
Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες
    Φωτοβολταϊκά
    Δομημένη
Καλωδίωση
    Τηλεφωνικά
Κέντρα
    Αυτοματισμοί
Κατοικιών
    Αντικεραυνική Προστασία
    Πυρασφάλεια
       
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες